Het Eetatelier: Buitengewone bieten

Espresso Grand Café, Almere Poort
17:30 - 20:30
Een afbeelding van een blije boer met groenten

Tijd

Adres

Biet, biet, biet…. We eten ‘m liever niet….. Doodzonde! Daarom staat de tweede editie van het eetatelier in het teken van Buitengewone bieten. Bieten hebben soms een beetje een stoffig imago en veel mensen weten niet goed wat ze ermee aan moeten. Maar bieten komen in vele kleuren en smaken en zijn veelzijdige groenten waar je alle kanten mee op kunt! De smaak van bieten varieert afhankelijk van de manier van koken en de bereiding; je eet ze rauw, gekookt, geroosterd, gestoomd, gepureerd, als soep, salade, chips, ingemaakt of als juice.

Ben je klaar om je te laten verrassen door de rijkdom van bieten? Direct van Flevolandse bodem en bordevol voordelen voor je gezondheid. Zo barsten ze van de vezels en kalium. Ook bevatten ze veel antioxidanten, dit zijn stoffen die je lichaam beschermen tegen vrije radicalen.

Wil je meedoen?

Meld je (gratis) aan!

PRIJS

Deelname aan de workshops is gratis. Het enige wat je hoeft te doen, is je favoriete recept meebrengen waarin het lokale product voorkomt

OVER HET EETATELIER

Hoe goed ken jij jouw buurt? Ken je de mensen en de smaken die jouw omgeving vormgeven? In samenwerking met stichting 'n Wilde Keuze organiseren we in de maanden juni en juli in Almere Poort een pop-up Eetatelier waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen koken en eten. Elke workshop draait om een lokaal product, waarbij we recepten uit de buurt verzamelen en ontdekken hoe lokale ingrediënten en eettradities elkaar versterken. Met het eetatelier verbinden we boeren en buurtbewoners.